Doç.Dr.

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Doç. Dr. Mustafa Aslan

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu. Yüksek Lisansını Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan azınlık grup Maronitler üzerine yaptığı tez ile tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo TV Sinema Anabilim Dalı’nda başladığı doktora eğitimini, 2015 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo TV Sinema Anabilim Dalı’nda Sinemada Milliyetçilik ve Estetik: Türk Sinemasındaki Milliyetçi Filmlerin Analizi başlıklı teziyle tamamlayarak bilim doktoru unvanı aldı.

Lisans eğitimi ile birlikte başladığı meslek hayatında, birçok ulusal ve uluslararası televizyon kanalında ses teknisyeni, kameraman, kurgu yönetmeni, yönetmen ve program yapımcısı gibi birçok pozisyonda çalıştı. 2001-2008 yılları arasında KKTC Avrasya Radyo Televizyonu’nda (ART) tartışma programlarını yönetti. 2005-2008 yılları arasında aynı televizyonda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın hazırlayıp sunduğu Denktaş’ın Gündemi televizyon programının yönetmenliğini yaptı. Bu programın yapım ve yönetim sürecinde Rauf Raif Denktaş’la çalıştı.

Çeşitli prodüksiyon şirketlerinde kurgu yönetmeni, dizi film setlerinde yardımcı yönetmenlik yaptı. Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışmasında (2005) ve Selçuk Üniversitesi Kısa Film Festivalinde (2004) belgesel-kısa film çalışmalarıyla ödüller aldı. Yüksek Lisans eğitiminin ardından, mezun olduğu Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Doktora eğitimi sırasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesine Uzman olarak göreve başlayan Aslan, doktora eğitimini tamamladıktan sonra aynı fakülteye Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı. 2014-2019 tarihleri arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Rektör Danışmanlığı ve Genel Sekreterlik görevleri yanında üniversitede birçok akademik/idari kurul ve komisyonlarda görev aldı. 2020 yılında Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Öğretim Üyesi olarak atanan, İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Fakülte Kurul Üyesi olarak seçildi. 2020-2022 yılları arasında Sakarya Üniversitesi rektör danışmanı olarak görev yaptı.

2022 yılında TÜBİTAK’la Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu’nu (ICOMS) ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle de Türkiye Film Araştırmaları Sempozyumu’nu düzenledi. 2020 yılında akademisyen arkadaşıyla Film Araştırmaları Derneği’ni kuran Aslan halen Türkiye Film Araştırmaları Dergisi’nin editörlüğünü yapmaktadır.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı olan Mustafa Aslan’ın, sinema üzerine çeşitli dergilerde yayınlanan makaleleri, yurt içi ve yurt dışındaki bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Aslan, sinema alanında akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı
Lisans ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ RADYO VE TELEVİZYON 2008